Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Készpénzkifizetés bejelentése NAV felé


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pirola 2020-02-13 14:05:44

Ügyfelem eladóként bruttó 2 mill Ft értékben adott el árut és a vevő készpénzben fizette ki. A NAV 40-es nyomtatványt 02-es lapján mint eladó nem tudom beadni a NAV felé a bejelentést.
Milyen nyomtatványon kell neki, mint eladó bejelentenie a NAV felé?
Köszönöm a gyors választ.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-15 18:31:51

- A 40-es nyomtatványon csak a kapcsolt feleknek van bejelentési kötelezettsége.
- Egy másik szabály alapján a belföldi pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók egymásnak, készpénzben, egy ügyletből eredően, havonta legfeljebb 1,5 milliót fizethetnek ki. Ha ezt megszegik, akkor a felettes rész 40%-át a NAV mulasztási bírságként szabja ki, ha rájön. DE ezen szabály megsértésére nincs bejelentési kötelezettség!!
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra