Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

K+f tevékenység utáni adókedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

b.m.orsi@freemail.hu 2019-10-25 09:32:01

Kedves Szakértő!

Igénybe vehetjük-e a k+f tevékenység közvetlen költségeként elszámolt bérköltség után a 8,75% kedvezményt azon alkalmazottak után akik 2118-as FEOR-ral vannak bejelentve,és a munkakörük fejlesztőmérnök? (cégünk az innov tv szerint kutatóhelynek minősül)
A kedvezmény feltétele, hogy a K+F tevékenység licensz a saját társaságé legyen? Ha igen, akkor a kedvezmény megosztható aszerint hogy a kutató hány százalékban dolgozott saját licensszel rendelkező K+F tevékenységen?
Válaszát előre is köszönöm
M. Orsolya

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-25 14:51:10

Kedves Orsolya,
A Szocho tv. 16.§-a alapján a kedvezmény igénybevételéhez két feltétel egyidejű teljesülése szükséges: a munkáltató saját tevékenységi körben alapkutatást, alkalmazott kutatást, kísérleti fejlesztést végző kutatóhely legyen, a munkavállaló pedig kutató-fejlesztő munkakörben legyen foglalkoztatva. A fogalmakat alapvetően az Innov.tv. határozza meg. A FEOR szerintem rendben van, ha a ténylegesen végzett tevékenység kutatás-fejlesztés. Ismereteim szerint nem feltétel a saját felhasználás (saját licensz), a K+F tevékenység lehet megrendelésre is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra