Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Kft üzletrész eladás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

adoszaldo 2020-10-29 17:20:03

Egy kft tulajdonosa 100%-os üzletrész birtokosa eladja üzletrészét magasabb áron. A nyereség után fizeti a 15% os szja ill.a 15.5% os szochozt mint magánember...(esetleg az kifizetéskor a cég vonja le fizeti ki ezeket?) hogyan történik ez a gyakorlatban..
a kft életében jó pár évvel ezelött történt egy tagi kölcsön véglegesités tőketartalék soron...ennek összegét a leköszönö tulajdonos adómentesen visszakapja?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-30 13:44:20

Ha magánszemély a vevő, akkor az értékesítő magánszemélynek kell az éves bevallás benyújtásakor megfizetni a nyereség után járó szja-t és (felső határig) a szocho-t. Értelmezésem szerint a tőketartalék összege nem számít adóalap csökkentő tételnek, hiába adózott forrásból származik. Természetesen nem a tőketartalékot "kapja vissza", hanem az üzletrész eladási ára lesz ez által magasabb.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra