Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

KFT Főfogl.társas váll. jogviszonyból munkaviszony?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bobe55 2020-03-31 06:57:16

Kedves Szakértők!
Jól gondolom: Ha egy 2 fős tulajdonos KFT esetében (férj+feleség), ahol csak a férj az ügyvezető, s a személyes közreműködő is, s így főfoglalkozású társas váll.-ként biztosított (gar.bérmin,a tagi kivét összege) volt eddig, a csökkentett bevételei miatt (a vírus miatt visszamondták a rendeléseit, de nem mindet) írhatnak egy Taggyűlésit, s abban az ügyvezetést munkaviszonyban láthatja el? Esetleg heti 20 órában? Persze a munkaszerződésben nem csak ügyvezetés lenne, mert lesznek még bevételei, csak már nem annyi (vámügyintéző amúgy), így több munkakört is megjelölhet? Nem gond, hogy nincs máshol főállása? Illetve a legnagyobb gondom, hogy a Társasági szerződésben jelenleg az ügyvezetést megbízásban látja el (ez került aláhúzásra), lehet 2020.04.01-től csak egy fenti taggyűlésivel felülírni? Ezzel megszűnik 2020.03.31-vel a Főállású társas váll. jogviszony (20T1041-en bizt.jog. lezárás), s 2020.04.01-től heti 20 órás mviszony-ban lesz?
Előre is köszönöm a megerősítést, ha jól gondolom, hogy járható út lenne ez a megoldás is!
Böbe

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-31 11:28:50

Kedves Böbe,
Alapvetően nem lenne szabályos, ha a társasági szerződésben tartalmazottakkal ellentétes jogviszonyban látná el a feladatait, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel azt javaslom, hogy a túlélés reményében bátran váltsanak munkaviszonyra, akár olyan rövid részmunkaidőre is, amelyet a feladatellátása észszerűen megkövetel (egyetlen munkaszerződésbe tegyenek bele minden feladatot, különös tekintettel az ügyvezetésre).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra