Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Kft mellett egyéni vállalkozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Mardor 2023-03-17 07:59:07

Tisztelt Szakértő úr!
Sajnos az alábbi dologban nem tudok 100%-osan dönteni, vannak aggályaim.
Egy könyveléssel foglalkozó kft. valószínűsíthetőleg az év második felében átlépné a 12 mFt-os alanyi mentes határt. Elgondolkoztató mellé ezért egy egyéni vállalkozás indítása, mely a kft ügyvezetője és egyben személyesen benne dolgozó nevén lenne. Abban szeretném a segítségét kérni - mivel a tevékenység könyvelés - milyen aggályok merülhetnek fel? Egyáltalán ilyen esetben külön (átalányadózó) ev.-ként végezhető-e ez a tevékenység?

Köszönöm szépen a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-03-18 09:49:49

Elméletileg nincs akadálya, hogy ugyanazt a tevékenységet a Kft-ben és az egyéni vállalkozásában is végezze. Fontos azonban, hogy ezt vagy külön eszközparkkal végzi (ez nem lenne túl életszerű, de lehet), vagy a használati díjat piaci áron átszámlázzák.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra