Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Kft ügyvezetőjéből főállású KATA-s vállalkozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ugraio 2021-12-03 12:53:10

Tisztelt Szakértő, az alábbi témában szeretném segitségét kérni. Egy gépkölcsönzéssel foglalkozó Kft -ben az ügyvezető, tag munkaszerződéssel látja el feladatát. A járulékok megfizetésre kerülnek. 2022-től az ügyvezető,tag KATA főállású egyéni vállalkozást szeretne inditani szintén gépkölcsönzői tevékenységre. Kérdésem, hogy a Kft-ben keletkezik-e valamilyen járulék fizetési kötelezettsége? A Kft-ben továbbra is ügyvezető marad és tagja a Kft-nek. Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-03 13:23:49

Ha a Kft-ben 36 órát elérő munkaviszonnyal rendelkezik, akkor katásként 25eFt-os havi tételes adót fog fizetni. Ahhoz, hogy katásként biztosított legyen (50/75eFt), a munkaszerződését 36 órát el nem érő részmunkaidőssé kell átalakítani. Természetesen bármilyen alacsony óraszámú munkaviszony esetében marad bér-, adó- és járulékfizetési kötelezettség. Ha társas vállalkozóként folytatná tovább az ügyvezetést, illetve a személyes közreműködését, akkor katásként csak másodállású (25eFt) lehet (a minimálbér kötelező adói, járuléka a Kft-ben terhelné).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra