Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Kiküldetési átalány


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

füles 2020-01-27 20:39:27

Tisztelt Szakértö.
Fuvarozó cég gépkocsivezetöjének 3000 forint napidijat fizet. Nav szerinti feltétel: a kiküldetés elrendelése.. nem egy marhaság minden nap kiküldeni egy gk vezetöt? Lehetne átalányban megállapodni , napi 3000 forintban. Köszönettel fúles

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-28 16:22:43

Kedves Füles,
A "kiküldetés" fogalmát a törvény 4.§ 11.pontja tartalmazza. Ennek pont megfelel, ha a munkáltató azt mondja a sofőrjének, hogy "mennyémáodamegamoda", ő meg fogja az autót, meg a menetlevelet és elvégzi a feladatát. Ha az ilyen utak időtartama eléri a 6 órát (nem feltétlen ugyanazon a naptári napon), akkor jár neki a napi 3.000Ft-os adómentes átalány. Azaz nem szükséges bekeretezett írásos kiküldetési utasítás a dolgozónak.
papattila

Szakértői hozzászólás

füles 2020-01-28 17:02:59

Köszönöm szépen, sokat segitettél.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra