Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Kiva -költség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Horváth Edit 2021-02-22 10:00:05

Tisztelt Papp Attila! Kivás Bt könyvelésére vonatkozik a kérdés . Gyakran előfordul hogy a Bt bankkártyájával fizetnek ki számlákat , tehát a bank kivonaton jelentkezik az összeg, de sajnos a számla elkeveredik nem találják meg . Hogyan kell ezt helyesen könyvelni . Itt még olyan lehetőség sincs hogy adóalap növelő tételbe könyvelem , mint olyan esetben ahol társasági adó alá tartozó vállalkozó esetén . . Válaszát köszönöm Horváth Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-23 05:38:14

Kedves Edit,
Azzal kezdeném, hogy a tao-ban sem ez a helyes megoldás. Mivel a kártya használója a belső szabályzat alapján egyértelműen meghatározható (legalábbis, ha szabályosan járnak el, akkor így kell lennie), a cég nevére szóló bizonylat hiányában a kifizetés a magánszemély jogviszony szerinti adóköteles jövedelme lesz, ennek megfelelően képez pl. kiva alapot vagy sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra