Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KIVA előtti időszak adóinak korrekciója

Címkék: KIVA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fontos 2014-03-03 16:15:44

Kérdésem, hogy a KIVA bevallásnál az "adóalanyiság időszakát megelőző időszakra megállapított, de az adóalanyiság időszaka alatt teljesített adófizetési kötelezettség" korrekciós tételeként konkrétan milyen adókat, esetleg járulékokat kell figyelembe venni?
Válaszukat előre is köszöni: P.János

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-03-04 09:09:35

János,
Mindet, ami a kiva előtti időszakra vonatkozik, de a pénzügyi teljesítése a kivás időszakban történt. Pl. a 2013.01.01-jétől kiva alany esetében a 2012.évre megállapított és 2013-ban megfizetett társasági adó, 2012. decemberi járulékok, szja. Azok az adók (pl. 2012.decemberi szocho, szakképzési hj), amelyek a tao-s időszakban költségként elszámolásra kerültek, de a pénzügyi rendezésük kivás időszakban történt, nem sorolandók ide.
papati
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra