Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

KKVnak való minősülés megszűnése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIO007 2022-11-24 11:16:35

Kedves Attila!
Egyik cégünk mutatói alapján kiesik a KKV hatálya alól (az alkalmazotti létszám több mint 300 fő) és az árbevétel is megnőtt nagyon az idén). Ennek a nagy cégnek az egyszemélyes tulajdonosának - magánszemély - van egy másik Kft-je is, ahol ő 50%-os résztulajdonos, míg a többi tag tőle teljesen független magánszemély. A cég kis volumenben működik. Erre a cégre is ki kell terjeszteni - vonatkoztatni kell a KKv elvesztés miatti szigorúbb feltételrendszert?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-24 16:33:43

Nem kell összevonni őket, mivel nem minősülnek se kapcsolódó, se partnervállalkozásnak, azaz a kis cég nem veszti el a kkv minősítését.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra