Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Konferencia áfa megítélése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

LAZINE 2022-06-28 10:53:43

Tisztelt Szakértő!

Holland cég, (melynek van magyar adószáma is) kiszámláz konferenciát magyar cég részére. A számla szerint a teljesítés helye BP. Közösségi adószámok szerepelnek a számlán. Konferencia keretében a szünetben kávé, üdítő és ebéd volt, de ez a számlából nem derül ki. a Számla 0 % áfával van kiállítva.
Ezen a számlán nem került féltüntetésre a "Reverse Charge". Így befogadható a számla?

Előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-28 12:37:47

A konferencia teljesítési helyére az Áfa tv. 42.§-a alkalmazandó, azaz magyarországi teljesítési helyű szolgáltatás lesz. Az adó megállapítására azonban a magyar adóalany vevő lesz kötelezett az Áfa tv. 140.§ b) alapján (65-ös bevallás 19.sor, levonási jog esetén 67.sor, nincs A60!). Mindent összevetve szerintem a számla hibás, nincs szükség közösségi adószámokra, a nemzeti adószámokat kell használni és indokolt az adómentesség okaként a HÉA hivatkozást feltüntetni (53.cikk).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra