Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Könyvelési iratanyag átadása.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

annacska 2020-06-17 17:02:32

2019.novemberében ügyfelem,felmondta az előző könyvelőjével a szerződést.Beszámoló közzétéve,1971.bevallás feladva.A mai napig nem adta át az ügyvezetőnek az előző évek könyvelési iratanyagát.Mi a határidő, meddig húzhatja még a leköszönő könyvelő? Kartonokat sem kaptunk.Direkt hátráltatja a munkánkat! Van törvényi előirás ? Előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-19 20:14:16

Nincs konkrét iratátadási határidő, de az iratanyag a vállalkozó tulajdona, azt jogszerűen még akkor sem tarthatja vissza a könyvelő, ha esetleg ki nem fizetett munkadíj követelése van. Megjegyzem ilyen esetben én jogsértő vagyok, visszatartom, amíg lehet...:(
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra