Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Korona kedvezmény társas vállalkozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

PANGELIKA 2021-04-06 20:04:43

Üdvözletem!

A segítségüket szeretném kérni. Kivás cég, tevékenységénél fogva november óta mentesül a kiva fizetési kötelezettség alól a 485/2020 KR értelmében (étterem). Egy dolog azonban még mindig nem egyértelmű. A rendelet 4.§-a szerint a személyi jellegű kifizetésekre vonatkozik a kiva mentesség. A rendelet 6.§ (2) viszont az igénybevétel feltételéül szabja, hogy akkor, ha a munkavállalót egyébként a cég elbocsátotta volna. De a társas vállalkozókra nem tér ki. Rájuk folyamatosan vonatkozik a kedvezmény? A NAV (egy része) szerint nem, mert a fenti feltételt nem teljesítik. De most a szocho kötelezettekre is mégis külön említik a társas és egyéni vállalkozót, aki szintén nem tud felmondani magának és csak a "támogatás" miatt maradni. Segítenek a helyes értelmezésben? Köszönettel: Barna Dóri

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-08 19:31:43

Kedves Dóri,
Olvasatomban a "munkavállalókra" vonatkozó feltételeket a társas vállalkozók esetében nem lehet értelmezni, mert nem azok. Azaz esetükben a 6.§ rendelkezéseit nem kell/nem lehet figyelembe venni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra