Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Közbenső mérleg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eszkoz 2020-01-27 12:36:14

Sziasztok! Az alábbi témában kérem szépen a segítségeteket. Az egyik ügyfelemnél tavaly augusztus 31. napra közbenső mérleget kellett készíteni. Könyvvizsgáló ellenőrizte. Most megkapta a teljes 2019. évi kartonokat és azt mondja, hogy augusztus 31. előtti időszakra már nem lett volna szabad visszakönyvelni. (A könyvvizsgálat után valamennyi kartont lementettem, tehát nemcsak a főkönyvi kivonat, hanem a kartonok is meg vannak.) Emlékeim szerint két kisebb számla került elő utólag, ezt kellett visszakönyvelni. (Az okokat most nem részletezném, vissza kellett tenni eredeti időszakra.) Ugyanakkor sehol nem találok olyan tiltást, hogy közbenső mérleg elkészülte után, már ne lehetne "visszakönyvelni" Lehet, hogy tévedek. Nektek mi a véleményetek? A közbenső mérlegre egyébként üzletrész átruházás miatt volt szükség. Köszönöm! Emília

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-27 18:49:12

Kedves Emília,
Értelmezésem szerint épp a valódiság számviteli alapelvét szem előtt tartva kell a helyére könyvelni ("visszakönyvelni") a kérdésbeli tételeket. Egy közbenső mérleg készítésének nincs erre vonatkozó korlátozó vagy tiltó hatása.
papattila

Szakértői hozzászólás

eszkoz 2020-01-27 20:14:05

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra