Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségen belül igénybevett oktatás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

stekersped 2020-03-14 10:51:01

Kedves Attila!
Közösségi adószámmal rendelkező magyar Kft. közösségi adóalanytól kapott oktatásra vonatkozó számlát. A képzés Magyarországon történik. Jól gondolom e, hogy az áfát a szolgáltatás igénybe vevője fizeti, és a megfizetett áfa nem vonható le?
Az oktatást tartó cégnek nincs Magyarországon székhelye, telephelye.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-15 07:45:52

Ha besorolható az Áfa tv. 85.§-ának valamely pontjába, akkor a szolgáltatás után Mo-on nem keletkezik áfa elszámolási kötelezettsége a magyar Kft-nek. Ha nem, akkor az áfa elszámolására a magyar igénybe vevő adóalany lesz kötelezett és a 120.§ alapján élhet az adólevonási jogával, azaz olyan mértékben, amilyen mértékben adóköteles tevékenységhez hasznosul.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra