Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségen belüli casco biztosítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bekeandiiroda 2019-11-13 13:48:52

Tisztelt Önadózó!
Társaságunk osztrák adóalanytól vásárolt kamiont, mely vételára 50 havi részletben kerül kiegyenlítésre.Az autóra érvényes Casco biztosításról kaptam partnertől közösségi számlát, feltüntetve közösségi adószámok, biztosítási időszak.Kérdésem a nevezett számlát (kat) majd havonta jelentenem kell áfabevallásban és A60-as jelentésben?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-13 18:37:52

Szerencsére a biztosítások tárgyi mentességet élveznek, így nincs utánuk áfa elszámolási kötelezettség, sem a 65-ös, sem az A60-as bevallásban nem kell szerepeltetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

bekeandiiroda 2019-11-14 10:22:45

Tisztelt Attila, köszönöm válaszát.Biztosítással kapcsolatban azért bizonytalanodtam el annak ellenére hogy tárgyi mentesen szoktam kezelni,mert eddig más cégemben nem számlát szoktam kapni, hanem pl.fizetési értesítőt, vagy egyéb megnevezésű fizetési kötelezettséget tartalmazó emlékeztetőt.
Nagyon köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra