Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségen belüli értékesítés igazolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

boller 2019-11-13 13:23:13

Tisztelt Cím !
Román vevőnknek az árut Debrecenbe szállítjuk a Posta garázsba, ahonnan a partnerünk szállítja ki az országból. Számlázhatunk-e ÁFA nélkül, ill. mivel bizonyítsuk, hogy a termék elhagyta az országot? Utólagos nyilatkozattal rendelkezünk a vevőtől.(kiszállításra vonatkozóan, ÁFA megfizetése, bevallása)
Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-13 18:35:54

A nyilatkozat mindenképp szükséges, de sajnos elég soványka bizonyíték. Jó, ha van egy betárolási bizonylat, hogy a vevő készletre vette az árut. Szerencsés, ha a partner átküldi az adott időszaki A60-asát. Jövőre egy kicsit egyértelműbben fogalmaz a HÉA irányelv az igazolás bizonylatait illetően, talán kevesebb vegzálásban lesz része az adózói oldalnak...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra