Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi adószám


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2020-07-03 07:41:57

Kedves Attila, egy alanyi adómentes Bt. ( nem volt közösségi adószáma) tulajdonosa 2020. áprilisában állított ki egy szlovák, közösségi adószámmal rendelkező vállalkozásnak, zsűrizés, szakértésről szóló számlát, mentesen. Én erről tegnap kaptam információt, nem volt módomban közösségi adószámot kérni, ÁFA bevallást és összesítő jelentést beadni áprilisra. Mi a teendőm, mivel nem volt áprilisban közösségi adószáma, most ugyan utólag kértem. Köszönöm a seegítséget Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-03 13:43:49

Kedves Gabi,
Jóllehet szabálytalanul járt el, hogy nem kért közösségi adószámot és nem adott be az adott hónapban 65, A60 bevallásokat, viszont helyesen járt el, hogy az eset kiderültekor azonnal kért egyet. Most ezzel a közösségi adószámmal kellene pótolni az elmulasztott bevallásokat.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2020-07-06 17:18:49

Kedves Attila, köszönöm, Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra