Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Közösségi szolgáltatás igénybevétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Móni05 2021-06-19 18:19:32

Kedves Attila,

Alanyi mentes ev akinek sajnos nincs közösségi adószáma szolgáltatást vett igénybe a közösségen belül.(facebook, google) sajnos azonban a számlák 0 áfával lettek kiállítva. Hogyan tudom most ezt az áfát bevallani és megfizettetni vele? Akárhogy próbálkozom mindig piros hiba üzenetet kapok, de feltételezem megoldás van rá és nem ő az első az országban aki így járt.Gyakorlatlan vagyok a témába, szóval nem sértődöm meg a "szájbarágós" válaszon. :-) Köszönöm szépen a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-20 15:29:37

Sürgősen kérjenek közösségi adószámot. Amint látják az adószámot a rendszerben az adott tételeket vallják be 65-ös bevallásban és küldjenek be A60-as összasítőt is. Szabálytalan, de ne törődjenek vele, hogy a szolgáltatás igénybe vételekor még nem volt adószámuk, a lényeg, hogy bevalláskor legyen. Érdemes a partnerüknél is módosítani (kiegészíteni az adószámmal) a regisztrációjukat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Móni05 2021-06-20 16:46:01

Kedves Attila,

Nagyon szépen köszönöm a segítségét! Valami ilyesmit gondoltam, csak nem tudtam, hogy nem lesz gond azzal, hogy a szolgáltatás igénybevételekor még nem volt közösségi adószám. Szerencsére nem nagy összegről van szó.
Még egyszer köszönöm szépen a segítségét!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra