Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Közösségi szolgáltatás nyújtása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bekeandiiroda 2019-11-19 13:40:57

Tisztelt Szakértő!
Osztrák cég alvállalkozójaként társaságunk fuvarozási tevékenységet végez.Kérdésem az lenne, hogy az osztrák cég önszámlázással állítja ki fuvaronként a számlát részünkre, amiről aztán mi belső rendszerünkben kiállitjuk a közösség területére végzett szolgáltatásunkról a bevételi számlát.(ez a mi példányunk kiküldésre nem kerül, könyvelési példány)Helyesen járok- e el ha az osztrák partner által kiállított (Ön) számla dátumával megyegyező hónapban szerepeltetem az áfabevallásomban a számlákat ill. mivel tájékoztató adat és áfát nem érint az A60-as jelentésben is.A kimenő számla mellékeltét képezi a CMR de a számla kiállítása nem ennek dátumával történik hanem pár napos csúszással.Ez csupán akkor bír nagyobb jelentőséggel ha hónapváltás van. Jelen esetben az október végén történt szállításokat november 4-ei számla keltezéssel kaptuk, így azokat a novemberi időszakról benyújtandó A60-as jelentésben és 1965-ös bevallásban kell-e szerepeltetnem.
Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-19 16:45:36

Olvasatomban a nyújtott nemzetközi fordított áfa-s szolgáltatások esetében (pl.nemzetközi fuvarozás) a főszabály alapján kell az áfa [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra