Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Külföldi ingatlan értékesitése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

easy$$ 2020-01-21 15:38:39

Tisztelt Szakértő!
Egy kft. vásárolt egy osztrák ingatlant. Ezt az ingatlant most szeretné egy osztrák cégnek értékesiteni. Abban kérném a segitségét, hogy ezt a kft. milyen formában számlázhatja ki és milyen áfavonzata van (gondolom a kinti adozástól függ)? Számvitelileg nyilván bekerül a bevétel a kft. könyvelésébe, mert az ingatlant ki is kell vezeti a könyveiből. Ez a bevétel érinteni fogja tao és ipa alapját.?
Várom mielöbbi válaszukat!
Üdv: Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-22 13:02:42

Kedves Ildikó,
Feltételezve, hogy olyan ingatlanról van szó, amely miatt nem keletkezik Ausztriában tao szerinti telephelyük, az értékesítésből származó bevétel után Mo-on keletkezik tao és hipa fizetési kötelezettségük. Ami az áfa-t illeti, a teljesítés helye Ausztria lesz, így az osztrák áfa szabályok szerint kell eljárni a számlázás során.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra