Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Külföldi konferencia/képzés költségei


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

d-conto 2019-08-12 15:48:04

T. Szakértő!
Kérdezni szeretném, hogy fizetheti-e egy cég saját nevére szóló számlával egy egyéni vállalkozóként neki dolgozó magánszemély részére külföldi konferencia regisztrációs díját ill. az utazás költségeit (repülőjegy, szállás), ha az adott magánszemély nem munkaviszonyban áll vele, hanem egyéni vállalkozóként megbízott? Ahhoz, hogy ezek a költségek elismertek legyenek társasági adóban, tovább kell számláznia ezeket a költségeket az egyéni vállalkozó felé, vagy nem muszáj, és hivatali, üzleti utazás költségei között elszámolhatja továbbszámlázás nélkül is?

Köszönettel:
Zsófia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-12 16:24:48

Kedves Zsófia,
Ha a cég gazdasági tevékenysége körében, annak érdekében merült fel a vele gazdasági kapcsolatban álló egyéni vállalkozó képzésének költsége, akkor a nevére szóló bizonylat alapján a felsorolt költségek elismert ráfordításnak minősülnek, számvitelileg igénybe vett szolgáltatás. Az elszámolásnak, az adóalapban való elismerésnek nem feltétele a továbbszámlázás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra