Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldi munkavállalók juttatásai


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

klmg 2019-10-14 12:03:16

Magyar kft ukrán állampolgárokat munkaviszonyban foglalkoztat. Az ukrán dolgozók ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Családjuk, gyermekeik Ukrajnában élnek életvitelszerűen. A foglalkoztatásukhoz kapcsolódóan felmerült kérdéseink a következők:
1/ Jár-e pótszabadság a gyermekek után?
2/ Jár-e családi pótlék a gyermekek után?
3/ Jár-e nekik családi adókedvezmény?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-14 19:27:15

1/ Az Mt. 294.§ (1)c) alapján teljesül a "gyermek" fogalma, csak átmeneti jelleggel vannak a családjuktól távol, a gyermek nevelése saját háztartásban történik.
2/ A két ország közt hatályos szociális biztonsági egyezmény 7.Cikke alapján a dolgozó Ukrajnában jogosult családi pótlékra.
3/ Mivel az adójogi illetősége a kettős adóztatást elkerülő egyezmény alapján Ukrajnában áll fenn a lakóhely okán, így az Szja tv. 1/A.§ (3) és a 29/B.§ (5) bekezdéseiben foglaltak alkalmazandók a családi adókedvezmény vonatkozásában.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra