Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Külföldi számla jóváírása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Varhegy 2020-11-03 20:03:20

Német partner cég a korábban társaságunknak leszállított, és leszámlázott árut stornírozta, mivel az áru ellenértékének pénzügyi rendezése nem történt meg. Az árut eddig is egy másik társaság telephelyén tároltuk, idegen helyen tárolt készletként tartottuk nyilván. Beszerzéskor az ÁFA-t fizetendőként és levonhatóként is bevallottuk. Most miután stornírozta a számlát az áru a német cég tulajdonába került. Kérdésem, hogy mit kellene tennünk az áfa bevallásban? Az áru továbbra is Magyarországon található. Köszönöm a válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-11-07 05:31:26

Az érvénytelenítő számla alapján, az érvénytelenítő bizonylat átvételének áfa elszámolási időszakában a tételt negatív összeggel kell a 65-ös és A60-as bevallásokban elszámolni (a teljesítés meghiúsulása címén). Ha az áru nem kerül vissza a német partnerhez (azaz marad Magyarországon), akkor a német partnernek saját vagyonmozgatás miatt kell áfa elszámolást végeznie (ez a német partner teendője).
papattila

Szakértői hozzászólás

Varhegy 2020-11-08 20:33:12

Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra