Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Külföldi telephely bevétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gaborkerconto 2021-08-23 13:28:10

Kedves Szakértő!
Ügyfelünk (Kft) Ausztriában ingatlant vásárolt bérbeadásra. Bejelentkezett az osztrák adóhatósághoz, bevallások rendre megtörténtek, 29-es (tao) bevallásban mentesítésre kerültek a külföldi bevételek. Kérdés: 2020-ban csak és kizárólag a külföldi telephely bérbeadásából származott bevétele a Kft-nek, (hazai) ipa bevallásban ezt miként kell feltüntetni (,ha fel kell egyáltalán)?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-08-23 19:40:46

A külföldi telephelyet úgy kell kezelni, mintha egy magyar fióktelephely lenne (Htv. 39.§ (2)), azaz az adóalapot meg kell osztani a vállalkozásra legjellemzőbb, a Htv. mellékletében szereplő megosztási módszerek egyikével (ez vélhetően az eszközérték arányos megosztás lesz). A megosztás eredménye nem eredményezhet nulla adóalapot sem a székhely, sem (jelen esetben) az osztrák fióktelephely vonatkozásában sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra