Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldről kapott mentor pályázati támogatás.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

iratkontroll 2022-12-08 13:29:12

Kedves Attila!

Egy átalányadózó egyéni vállalkozó elnyert egy 14.000 Euros mentor pályázatot. Ennek egy részét a projektjére kell fordítania a fennmaradó részt bérként kiveheti a pályázat szerint.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a támogatást vállalkozói bevételként kell kezelni? Milyen adó és járulék fizetés merül fel? Átalányadózó keretébe beleszámít?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: GyKrisz

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-12-08 15:44:47

Átalányadózó esetében a fejlesztési és a költségek fedezetére folyósított támogatás nem számít vállalkozói bevételnek (51.§ (1)). A fogalmat az Szja tv. 3.§ 42. pontja határozza meg. Az ettől eltérő támogatás vállalkozói bevételnek minősül (beleszámít az átalányadós keretösszegbe), szja, járulék és szocho alapot képez.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra