Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Lakossági felhasználó - energia nyilatkozat július 01ig


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nikkaudit 2022-06-22 11:51:10

Tisztelt Szakértő!

A kormányrendelet alapján van teendő ott, ahol a szerződő fél magánszemély, de a címre van bejelentve KFT székhely is? A kft költségei között nem számolt el semmi energia felhasználást.
A MVM honlapján azt találtam, hogy Lakossági fogyasztó az: "Aki saját háztartása – egy felhasználási helyet képező, egy vagy több lakóépület, lakás, üdülő vagy hétvégi ház, továbbá lakossági célra használt garázs – fogyasztása céljára vásárol villamos energiát, és az így igénybe vett villamos energiával nem folytat jövedelemszerző tevékenységet."

Ha a lakcimen van Kft székhely, akkor nem fogják azt mondani, hogy az energiával jövedelemszerző tevékenységet folytat, tehát nem minösül lakossági fogyasztónak?
És így ha meghaladja a mennyiséget, akkor emelt áron fogja kapni az energiát, vagy ha nem haladja meg, akkor meg nyilatkoznia kell, hogy évvégéig lakossági áron kapja?

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra