Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Magánszemély gyűjtése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mkc1995 2020-07-31 12:28:06

Kedves Szakértő!

A következő helyzettel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Adott egy magánszemély, aki beteg gyerekeknek gyűjt facebookon keresztül, erre létrehozott egy külön bankszámlát is a saját nevére. Aztán rájött, hogy szeretne egy alapítványt létrehozni erre a célra. A kérdésem az lenne, hogy a már meglévő pénzt milyen módon lehet szabályosan betenni az alapítványba? Az alapító átutalná majd az alapítvány bankszámlájára, én a könyvelési részére lennék kíváncsi, meg hogy milyen módon kellene lepapírozni. Köszönöm előre is!

Üdvözlettel,
H.Z.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-01 07:26:41

Kedves H.Z,
Sajnos ezzel már visszamenőleg nem igazán tud mit kezdeni, szerintem szabálytalanul járt el. A legjobb, amit jelenleg tehet, hogy az összegyűlt pénzt saját nevében teszi be az alapítványba alapító vagyonként, bizonyítva a jóhiszemű eljárását. Egy esetleges ellenőrzés egyéb jövedelemként adóztathatja az adott magánszemélynél az eddig összegyűjtött pénzt, bármily nemes is volt a szándék. Ha mégsem teszi ezt, az csak a NAV méltányos eljárásán múlik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra