Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Magánszemély+e.váll. áfakör


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2020-07-08 16:55:44

Kedves Szakértő!
Az alábbiakban kérem a segítségét, megerősítését: egy magánszemély több éve foglalkozik apartman kiadással,adószámmal rendelkezik. Az idén májusban e.váll is lett. Az alanyi mentesség határa az ő esetében éves szinten 12 000 e ft és összeadódóan kell figyelembe venni a kétféle bevételét ? Ha áfakörbe lépett onnantól a szállást is áfásan kell számláznia. Csak az e.v-ét szeretné velem könyveltetni, de így szerintem elég nehéz figyelni az aam határt. Köszönöm válaszát, Üdv. Preininger Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-09 14:15:19

Kedves Edit,
Igen, az áfa alanyisága nem osztható meg, azaz az összes gazdasági tevékenységéből származó bevételét kell figyelembe venni az alanyi mentesség keretösszegének vizsgálatakor. Valamint ha változik az áfa státusza, akkor az kihat mindegyik tevékenységére.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra