Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Magyar kft szlovák cégnek számláz tanácsadást


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fgy1 2021-04-07 16:13:05

Tisztelt Szakértő! Magyarországi alanyi adómentes áfa-s Kft tanácsadói tevékenységet fog végezni egy szlovák cégnek. Kérdésem: hogyan kell kiállítani a számlákat? ( egyszer-egyszer kell kiutazni, a dokumentáció, tanácsadás Magyarországról, interneten, telefonon keresztül fog megvalósulni) Áfa-bevallás mely sorában kell szerepelnie?Közösségi áfabevallásban, mint szolgáltatásnak szerepelnie kell? Nav felé az adatszolgáltatási kötelezettségben szerepelnie kell? Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-08 18:49:44

A számla az Áfa tv. területi hatályán kívüli szolgáltatásként lesz adómentes. A számlán szerepelnie kell a felek közösségi adószámának, valamint a "(nemzetközi) fordított adózás" megjegyzésnek. Az adott hónapban 65-ös (91-92.sorok) és A60-as bevallások benyújtására lesz kötelezett. A számla adatszolgáltatási kötelezettség alá esik.
papattila

Szakértői hozzászólás

fgy1 2021-07-16 15:06:59

Tisztelt Szakértő!
Uniós országban dolgozott munkaviszonyban a magánszemély. Ez év júliusában a kinti munkaviszony megszűnik. A magánszemély tulajdonos egy Kft-ben, ahol augusztus 1-jével mind ügyvezetői, mind kereskedelmi tev.-t fog végezni. Kérdésem: a Kft-be alkalmazotti biztosítási jogviszonyba bejelentem aug.1-jétől. A munkaköri leírásában rögzítem, hogy rugalmas munkaidőben az ügyvezetést és a kereskedelmi igazgatói munkakört látja el. Ez így helyes? Vagy külön kell szedni és bejelenteni az ügyvezető jogviszony és külön a ker.ig.jv? Ekkor pl az ügyvezetés munkaviszony, a ker.ig.tev. társas váll.jv.?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra