Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Mezőgazdasági károk bekövetkezése miatti juttatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szelényi 2021-04-06 17:27:03

Kérdésem az lenne, hogy a 27/2014.(XI.25.) FM rendelet alapján kapott kárenyhítési támogatás mezőgazdasági őstermelőnél 2021. évben adóalapot képező bevételnek számít-e, vagy nem bevétel ugyanúgy mint a területalapú támogatás?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-07 18:11:58

Az Szja tv. 7.§ (3) általában a mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatban kapott támogatást veszi ki az adóköteles bevételekből, így -olvasatomban- a kárenyhítési támogatás sem képez adóköteles bevételt. Érdemes megemlíteni, hogy ezzel párhuzamosan a kárenyhítési alapba befizetett összeg sem minősül adóalapot csökkentő kiadásnak 2021-től.
papattila

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-12 13:09:03

Kedves Kérdező,
Most hívta fel rá az egyik kedves kollégám a figyelmem, hogy a kárenyhítésre kifizetett összeg nem minősül támogatásnak, valójában egy biztosítási kártérítésnek tekintendő. És fejet kell hajtanom, mert igaza van. Következésképp az Szja tv. 2.sz.mell.I.9.alapján a kifizetés adóalapot képező bevétel lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra