Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Minimum járulékfizetés tagi jogviszonyban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

35675 2020-06-18 23:37:10

Tisztelt Szakértő!
Az önadózóba feltett kérdéseket olvasva, eddig nem találtam olyan feltett kérdést, ami a tagi jogviszonyba lévőkről – pl ügyvezetés aki 1-2 órában végzi el a feladatát, vagy a 36 órát meghaladóan valahol munkaviszonyban van és a saját cégében – (cégeiben) ügyvezetősködik, hogy július 1-től milyen szabály vonatkozik rájuk, a régi vagy az új minden jogviszonyban?
Valamelyik fórumon azt olvastam, hogy 2020.07.01-jétől a minimális járulékfizetési kötelezettség nemcsak a munkaviszonyban lévőket érinti, hanem a többes jogviszonyban lévőket is függetlenül attól, hogy máshol legalább heti 36 órában foglalkoztatott munkavállalóként vannak bejelentve.
Én úgy értelmeztem, hogy ez minimális járulékfizetés csak a munkaviszonyban lévőket érinti, a tagi-, és a megbízási jogviszonyban lévőket nem.
Köszönettel Margit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-19 07:27:58

Kedves Margit,
A megbízási jogviszonyra és a tagi jogviszonyra valóban nem lesz alkalmazandó a "30%-os szabály". A törvény a jelenleg elfogadott formájában valóban csak a (kissé leegyszerűsítve) munkaviszonyos jogviszonyra vonatkozik (6.§ (1)a)) és érdektelen, hogy máshol milyen (akár 36 órát elérő munkaviszonnyal) biztosítási jogviszonnyal rendelkezik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra