Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

M.n.s. egyéb oktatás áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2019-10-21 13:46:44

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelem (Kft.) felvette tevékenységei közé az 8559 - m.n.s. egyéb oktatást (egyébként teljesen más a cég fő tevékenységi köre), mert felkérték tréningek tartására, a szerződésük szerint "felnőttképzési törvény hatálya alatt megvalósuló, engedélyezett, pályázati képzések keretében".

Ez alapján jól gondolom, hogy ezt a tevékenységet az áfa tv. 85.§ (1) i)-j) pontjai alapján számlázhatja áfa-mentesen? Vagy ez szigorúan csak oktatási intézményekre vonatkozik, "normál" Kft-k nem alkalmazhatják?

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-22 05:43:55

Normál Kft-k is alkalmazhatják, esetünkben véleményem szerint a j) pont lesz a helyes hivatkozás. Ugyanakkor figyelemmel kell lenniük a 85.§ (3)-ben foglaltakra is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra