Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

farkasan 2020-07-09 09:32:38

Tisztelt Szakértő!
Egy alapítványnál dolgozó Családok Átmeneti Otthonában /gondozó munkakörben/munkavállaló jelenlegi munkaideje heti 40óra,növelhető -e heti 44órára a munkaideje ha a Mt 92§/1/ nem készenléti munkakört látna el?Szabályos-e ha a 4órára egy külön megbízási szerződést köt az alapítvány és a munkavállaló külső férőhelyes gondozó munkafeladat ellátására?Várom mielőbbi válaszát.Köszönettel Andi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-09 14:42:17

Kedves Andi,
Sajnos, ha nem áll fenn a 92.§-ban felsorolt egyik eset sem, akkor szabályosan nem lehet 40 óra fölé emelni a heti munkaidőt. Jogellenes lenne a munkaidő hosszára vonatkozó korlát megkerülése megbízási szerződéssel, ha az ellátandó feladat megegyezne a munkaviszonyában betöltött munkakörével és gyakorlatilag ugyanúgy a munkáltatója utasítása alatt maradna.
papattila

Szakértői hozzászólás

farkasan 2020-07-09 14:46:10

Köszönöm szépen a válaszát !

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra