Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkajogi kérdés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szekeres 2021-07-06 14:29:41

Kedves Attila!

Munkajogi kérdés
Bt átalakul Kft-be. A Bt adószámát törlik és a Kft. új adószám alatt működik tovább. A Bt. dolgozói tovább dolgoznak a Kft-ben.
A cégbíróságnál bejegyzett átalakulási dátummal a Bt. dolgozóit kiléptetjük a Bt-ből és ugyan azzal a dátummal bejelentjük a Kft-be. Ez így helyes?
További kérdésem mivel a dolgozók munkaviszonya nem szűnt meg csak más adószám alatt vannak bejelentve munkaviszonyba, nem kell a dolgozóknak végkielégítést fizetni? A szabadsággal nem kell elszámolni időarányosan az átalakulási dátummal, mivel a munkaviszonyuk nem szűnt meg.
Előre is köszönöm válaszát.
Sándor

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-08 13:58:46

Kedves Sándor,
- Igen, helyes (a 1041-es adatlapon a jogutódlásnak megfelelően kell a ki/bejelentést megtenni).
- Valóban nem kell végkielégítést fizetni, a szabadsággal elszámolni, kilépő papírokat kiadni mivel a munkaviszony változatlan tartalommal él tovább (munkajogi jogutódlás történik).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra