Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkakör megszűntetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

martonl 2021-03-01 15:50:33

Tisztelt Szakértő!
Cégünk Szervezeti Működési Szabályzatát módosítani szeretné, melyben egy munkakört, melyet jelenleg egy munkavállaló be is tölt, megszüntetne a jövőben. Természetesen a munkavállalót más alacsonyabb szintű hasonló munkakörben, bércsökkentés nélkül, foglalkoztatná a továbbiakban. Kérdésünk az lenne, mennyi idő múlva lehet a megszűnt munkakört vagy ahhoz hasonlót ismét majd a szervezetbe visszahozni, amennyiben ezt egy későbbi szintén gazdasági érdek indokolttá tenné?
Válaszát köszönjük.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-03-01 19:05:03

Erre a törvény nem tartalmaz konkrét időtartamot. Lényeg, hogy bizonyíthatóan ne történjen joggal való visszaélés (7.§), a változtatásoknak mindig alapos, jogos gazdasági érdeken kell alapulniuk.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra