Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkáltatói jog felosztása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

clasman 2021-07-06 12:45:30

Tisztelt Szakértő!

Egy gazdasági társaságnál felosztásra kerültek a munkáltatói jogok és azok gyakorlása.

Hogyan járok el helyesen, ha meg szeretném írni a munkaszerződést? Fel szeretném tüntetni, hogy ki gyakorolja a munkáltatói jogokat. Arra gondoltam, hogy a munkaszerződésbe beleírom hogy kik gyakorolják a munkáltatói jogokat felosztva, és csak a tájékoztatóban részletezném a dolgozónak, hogy ki milyen munkáltatói jogokat gyakorol a dolgozó felett. Egyáltalán kell részletezni a tájékoztatóban, vagy ha a társaság belső szabályzatában meg van határozva -ami nyilvános-, elég ha oda le van írva?
Tulajdon képen egy felosztott munkáltatói jogkörnél mire kell kitérni a munkaszerződésben, tájékoztatóban, ill. a munkaköri leírásban. Elég ha a neveket beosztásokkal együtt felsorolom? Hogyan kell jogilag eljárni ebben az esetben.

Köszönettel:
Fekete Réka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-08 13:49:31

Kedves Réka,
A munkáltatói jogok gyakorlóját nem kötelező a munkaszerződésbe foglalni, de ennek hiányában az írásbeli tájékoztatásban kell a dolgozóval közölni. Feltétlenül fontos, hogy a dolgozó tisztában legyen a jogot gyakorló személyével, mert a munkavállaló csak így tudja maradéktalanul teljesíteni a kötelezettségeit, illetve gyakorolni a jogait. Ha ez a jog osztott, akkor a tájékoztatást ennek megfelelően kell megadni (nem feltétlen kell név szerint megnevezni az intézkedésre jogosultat, elegendő, ha a beosztást megjelölik).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra