Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkanélküli ellátás mellett alkalmi munka


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2021-09-01 15:11:40

Kedves Pap Attila!
Heti 10 órás részmunkaidős, munkaviszonyban álló dolgozónk közös megegyezéssel meg szeretné szüntetni munkaviszonyát, és azt szeretné ha a továbbiakban alkalmi munkavállalóként foglalkoztassuk azokon a napokon amikor dolgozik cégünknél. Dolgozó indoka az, hogy egy hónapig álláskereső szeretne lenni, mivel lenne egy cég aki felvenné őt bértámogatott munkavállalóként napi 8 órában. Kérdésem az lenne, hogy a törvény megengedi-e, hogy a továbbiakban alkalmi munkavállalóként foglalkoztassuk a volt részmunkaidős dolgozónkat, természetesen a heti 5, havi 15 és évi 90 nap foglalkoztatási idő betartása mellett. Előre is köszönöm válaszát.

üdv.,
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-09-02 14:32:47

Kedves Taxman,
Az álláskeresési [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2021-09-02 19:14:49

Kedves Pap Attila!

Köszönöm.

Üdv.,
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra