Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaszüneti nap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Imka 2022-04-12 15:33:38

Tsiztelt Szakértő!
Egy bérszámfejtő munkáját kell ellenőriznem. Fix havibéres dolgozók bérszámfejtéséről van szó, és több éve úgy történik a bérszámfejtés, hogy a munkaszüneti napra is alapbért számfejtett,tehát nem vette figyelembe ,hogy a munkaszüneti nap díjazás nélküli és a havi osztószámban benne vannak ezek a napok is. Ez ugye azt eredményezi, hogy abban a hónapban, amikor munkaszüneti nap van a BSZ-re és a szabadságra számolt távolléti díja összege nem annyi, mint amennyi a normál havibéres számfejtéssel lenne.Néhány helyen azt olvastam, hogy az ilyen típusú számfejtésre van lehetősége a munkáltatónak,de meg kell állapodni erről a munkavállalóval. Valóban lehetséges ez a megoldás?Vagy esetleg javítani szükséges? A javítás elég nagy probléma lenne, mert ,ahogy már említettem évekről beszélünk.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-04-13 07:27:08

Valóban nem szabályos így a bérszámfejtés. Viszont az Mt. nem tiltja, hogy a dolgozó javára eltérjenek az előírástól. Azaz ha ez nincs ellenére a munkáltatónak, így is maradhat, akár megállapodás nélkül is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra