Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkavégzés helye


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Lóránt Gizella 2020-05-27 07:05:28

Tisztelt Szakértő!
Egy Bt. villanyszerelőt vesz fel munkaviszonyban, heti 40 órás munkaidőben. Ezzel egyidőben a Bt szerződést köt egy Kft-vel, melyben elvállalja villanyszerelési munka elvégzését. Ezt a munkát a felvett dolgozó fogja végezni. De: a dolgozó a Kft. telephelyére (műhelyébe) fog dolgozni járni, ott végzi el a munkát, mely telephely (munkavégzés tényleges helye) nincs a Bt-ben mint telephely. Jó ez így? Ha nem, mi a megoldás?
Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-27 18:50:08

Jelenleg nem kötelező eleme a munkaszerződésnek a munkavégzés helyének megjelölése. Ha rendre máshol végzi a munkáját (mindig az adott megrendelő által megjelölt helyen), akkor érdemes ezt már a munkaszerződésbe is belefoglalni (pl. Budapest területe, Fejér megye területe, Dunántúl területe, Mo egész területe). Összegezve szabályosnak tekinthető, ha a munkáját a megrendelő Kft telephelyén végzi, függetlenül attól, hogy ez a Bt-nek nem telephelye (mitől is lenne az?). Ha ez a munkaszerződésben szereplőtől eltérő helyen történik, akkor a dolgozó kiküldetésben lesz, de ettől még munkajogilag szabályos.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra