Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Munkaviszony utólag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2021-09-12 11:00:30

Kedves Attila!
Ügyfelemnél be nem jelentett alkalmazottat talált a munkaügyi felügyelet 2021.07.12-én. Abban a hónapban 15 napot dolgozott alkalmi munkában. A foglalkoztatás-felügyeleti hatóság tevékenységéről szóló 115/2021. (III.10.) 12.§.(1) bekezdés szerint utólag megállapítják egész hónapra a munkaviszonyt, és végzésükben köteleznek, hogy július 1-31 közötti időszakra munkaszerződést küldjek, meg jelentsem is be a jogviszonyt. Nav adóalany nyilvántartást kérdeztem, mi lesz most az egyszerűsített foglalkoztatásos bejelentésekkel, felülíródnak-e a 1041-essel? Szerintük nem, azt mondták, írjak a navos emailcímre...
Önnek mi a véleménye? Marad az egysz.foglalkoztatás, vagy azt önellenőrzéssel kivehetem a júliusi 2108-ból? és a könyvelésben is akkor a munkaviszony maradjon csak?
Várom válaszát, melyet nagyon szépen köszönök:
Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-09-13 12:35:27

Kedves Márti,
Én is azt gondolom, hogy a szankció (visszamenőleges bejelentés) nem írja felül a szabályos efo-s foglalkoztatást, a járulékbevallást ennek megfelelően kell elkészíteni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra