Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

MVH-s pályázat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Timcsi 2018-09-10 12:48:49

Tisztelt Szakértő!
2017 év vége felé egy támogatott MVH-s kisméretű terménytároló pályázatot nyertem mint családi gazdálkodó. A munkálatok ez év tavaszán elkezdődtek. A kérdésem a következő lenne: Hogy amit már kiegyenlítettem részszámlákat, és az MVH ellenőrzés után egy bizonyos százalék részét meg is kaptam, ezen támogatás összeget a bevételeim között kell figyelembe venni. ( egyszeres könyvvitel ) és a vele szemben felmerűlt és kifizetett ktg számlákat pedig 100 %-ban költségként elszámolhatom mint családi gazdálkodó. Természetesen, ha így gondolkodunk, akkor écsé-t már egyértelmű nem lehet elszámolni. Nem tudom, hogy jól gondoljuk-e ? Ebben kérném a segítségét! Köszönöm szépen.Tim.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-10 14:25:23

Kedves Tim,
Tökéletesen gondolják, annyi pici igazítással, hogy amit költségként elszámolnak, az valójában az értékcsökkenés. Azért van ennek némi jelentősége, mert az szja bevallásban is az értékcsökkenés soron kell ezt a tételt szerepeltetni (Szja tv. 11.sz.mell. II.7.).
papattila

Szakértői hozzászólás

Timcsi 2018-09-11 09:19:29

Tisztelt Papp úr!
Nagyon szépen köszönöm a gyors megválaszolást. További szép napot kívánok!
Üdv: Tim

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra