Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nappali tagozatos hallgató - gyesen lévő kismama őstermelő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

amazone 2022-01-25 06:37:59

Tisztelt Szakértő!
2021. április 30-án tevékenységét kezdő mezőgazdasági őstermelő, aki a tevékenység alatt felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója miként kellett volna, hogy teljesítse járulékfizetési kötelezettségét? A 21T101 lapon az illetékes NAV ügyfélszolgálaton főfoglalkozásként jelölték meg a munkavégzés jellegét, ami véleményem szerint helytelen. Gyese időközben 2021. 08. 21-én lejárt. Befolyásolja-e ez a járulékbevallási és fizetési kötelezettséget?
Válaszát előre is köszönöm:
Molnárné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-25 17:21:32

Kedves Molnárné,
Osztom a NAV-os kolléga véleményét, a hallgatói jogviszony érdektelen, főállású (biztosított) őstermelőnek minősül. GYES alatt mentesül a járulékfizetés alól, ha nem végez személyes közreműködést az őstermelő vállalkozásában. GYES lejártával a járulékfizetési kötelezettség beáll.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra