Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Nem jelent meg a dolgozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2019-10-04 14:26:56

Jó Napot,
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy egy Kft-nek van egy dolgozója, aki nem jelent meg már két hete a munkahelyen. Egy hét után az ügyvezető felszólította,hogy igazolja a távollétét, amire azt a választ kapták,hogy családi okok miatt nem tud megjelenni.
Újabb egy hét telt el a dolgozó megjelenése nélkül.
Ilynekor mi a teendő? Azonnali hatályú felmondást és a kilpő papírjait postázzuk ki?
És ha a dolgozó megjelenik egy táppénzes papírral miután kipostázásra került a felmondás és a kilépő papírok?Ebben az esetben mi a teendő?
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-06 09:42:01

Tisztelt Kérdező,
Az óvatosság érdekében egy munkavállaló részéről történő azonnal hatályú felmondásnak megfelelő levelet küldjenek ki a dolgozónak a kilépő papírjaival együtt, nehogy a végén még Önök kerüljenek kellemetlen helyzetbe, mert a végén mégiscsak kiderül, hogy egészségügyi probléma miatt nem tudott a dolgozó a munkahelyén megjelenni. Ha a dolgozó ezt a fajta munkaviszony megszüntetést érdemben vitatja, akkor már bizonyítható a távolmaradás oka és ha szükséges, módosítják a megszűnés okát, valamint a kilépő papírokat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra