Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nők kedvezményes nyugdíja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

BEmese 2020-11-24 18:20:11

T. Szakértő!

Bemásolom a törvényt, amellyel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
1997. évi LXXXI. törvény
Hatályos: 2020.07.15 - 2020.12.31

(2c)47 A (2a) bekezdés alapján az öregségi teljes nyugdíj nem állapítható meg, ha a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő nem éri el a harminckét évet, olyan nő esetén pedig, akinek gyermekek otthongondozási díját, vagy a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, vagy aki 1998. január 1-jét megelőzően ezzel egy tekintet alá eső szolgálati időt szerzett, a harminc évet.


Mit jelent pontosan ez, hogy "1998. január 1-ét megelőzően ezzel egy tekintet alá eső szolgálati időt szerzett" Köszönöm szépen!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-11-25 05:23:46

A jelenleg hatályos nyugdíj törvény előtti időszakra utal az említett törvényhely. Azaz ami az akkori szabályok szerint jogszerző időnek minősült, az beszámítható a 30 évbe. Sajnos a 20 évvel ezelőtti időszakról nincsenek pontos jogszabályi ismereteim (lassan a jelenlegiekről sem...:(, ezért célszerű lenne a nyugdíjbiztosító segítségét kérni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra