Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Nonprofit Kft. társasági adó alapja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Babacroft 2021-07-07 13:19:19

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelem egy közhasznú besorolással nem rendelkező nonprofit Kft. A tavalyi évben az utánpótlás-nevelés TAO támogatás bevételén túl kötött egy szponzorációs szerződést, így abból is származott bevétele. A tevékenységei között szerepel a reklámügynöki tevékenység. Kell-e ez után a tevékenysége után társasági adót fizetnie? Ha az adót meg kell fizetnie, akkor a teljes nyeresége után kell az adót megállapítani vagy kizárólag a szponzorációs szerződés utáni nyereség után? A 2029. bevallásra kapott hibaüzenet kapcsán kérdezem, mellyel kapcsolatban több alkalommal egyeztettem a megyei Igazgatósággal, de sajnos ott segíteni nem tudtak. Az adóhivatal tájékoztató vonalának álláspontja szerint a teljes nyereség után kell megállapítanunk és megfizetnünk a társasági adót.

Segítségét előre is megköszönve, tisztelettel:
Gősy-Szép Gabriella

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-09 07:11:31

Kedves Gabriella,
Osztom a NAV-os tájékoztatás véleményét: a nem közhasznú nonprofit Kft-nek a teljes nyeresége után adófizetési kötelezettsége keletkezik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Babacroft 2021-07-09 14:29:41

Köszönöm szépen a segítségét.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra