Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Nyereményjáték részletesen


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2019-11-09 13:00:55

Kedves Attila!

Nyereményjáték facebookon való hirdetése úgy nézne ki a vállalkozó részéről, hogy a szolgáltatása vagy terméke hirdetésének megosztói között kisorsolásra kerül egy kezelés vagy egy termék például.
Egy hétig meg lehet osztani a hirdetést, és a megosztok közül sorsol, és egy valaki lesz a nyertes, aki ingyen igénybe veheti a kezelést.
Az szja trv. 76.§. , illetve a 1991 évi XXXIV. trv. 23.§. olvasgattam, de sajna nem tudom, hogy miként kell kezelni.
A kérdésem:
- Ha valaki nyer, és elmegy az ingyenes kezelésre, vagy nyer egy terméket, ennek az adózó ( szolgáltatást nyújtó) szempontjából milyen adóvonzata van?

- milyen nyilvántartást igényel? Hiszen nyújt egy szolgáltatást nyereményként, és erről nem állít ki nyugtát, ez helyett mit kell tennie az adózónak, hogy helyesen járjon el?Hasonlóan, mint az ajándékutalvány nyilvántartás, ennek is kell lennie valami nyilvántartásának?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-10 10:47:50

Kedves Szilvi,
Olvasatomban az Szja tv. 70.§ (6)d) pontja alkalmazandó, a juttatás 18%-kal növelt összegét alapul véve 15% kifizető szja-val és 17,5% szocho-val. Az ingyenesen nyújtott szolgáltatás fizetendő áfa-ját az Áfa tv. 69.§ alapján kell megállapítani (a gyakorlatban ez a felhasznált anyagok, energia értékében határozható meg), ingyenes termék esetén pedig a 68.§ alapján (praktikusan a bekerülési érték).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra