Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Nyilt végű lizing továbbadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2021-06-18 11:14:03

Tisztelt Adószakértő!.
1.Gépjármű bérbeadással, értékesítéssel foglalkozó "A" Kft nyílt végű lizing keretében bérel személygépjárművet. A gépjárművet 3 hónapra bérbe adja, ezt követően átadja a lizinget annak a társaságnak , akinek bérbe is adta. A kezdő lizingdíjra és a lizingdíjakra "A" társaság alkalmazhatja-e a teljes összegű áfa levonást.
2. Pizza előállítással és kiszállítással foglalkozó társaságnak
kell-e pénztárgép, vagy ha mindenről számlát ad, akkor ez elegendő-e. Mi a helyes eljárás kiszállítás esetén? Milyen bizonylatot kell kapnia a vevőnek, amikor kifizeti a terméket?
Köszönettel: Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-18 14:42:08

Kedves Csiszi,
1. Igen, alkalmazhatja.
2. Az említett tevékenység pénztárgép köteles. Ugyanakkor ha minden potenciális vevője számára tudatja, hogy csak abban az esetben áll módjában kiszolgálni, ha megadja a számlakiállításhoz szükséges személyes adatait, akkor számlával kiválthatja az online géphasználatot. Ebben az esetben természetesen számlát kap a vevő a kiszállítás során. Ha pénztárgépet üzemeltet és a nem adóalanyi vevő nem kér számlát, akkor az online gépi nyugtát kapja meg (előzetesen tájékozódni szükséges, hogy milyen módon óhajt fizetni a vevő, mert ennek megfelelően kell a pénztárgépbe beütni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra