Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Nyílt végű lízingelt szgk. értékesítése ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2021-04-07 13:09:31

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelem nyílt végű lízing keretében vásárolt személyautót, amit 100%-ban üzleti célra használt. Emiatt a kezdő részlet, ill. a havi részletek áfáját is teljes mértékben levonásba helyezte.

A lízing nemrég járt le, a cég maradványértéken megvásárolta az autót, ez után viszont nem vontunk áfát, mivel szgk. értékesítés történt.

A cég most szeretné ezt az autót eladni. Kérem erősítsen meg abban, hogy az autót eladhatják áfamentesen az áfa tv. 87. § paragrafusára hivatkozva.

Az autót piaci értéken fogják értékesíteni, ami jóval magasabb, mint az a maradványérték, amelyen megvásárolták, nem tudom, jelenthet-e ez gondot.

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-08 18:42:14

Osztom a véleményét, [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra