Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nyugdíjas beltag díjazása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

susie 2019-12-29 17:06:41

Kedves Attila!
Adott egy betéti társaság, két nyugdíjas taggal. Beltag hölgy után fizetik a 7.500 forint eü.szolgáltatási járulékot, kültag után semmit. Vettek már ki osztalékot, azt soha többet nem szeretnének (sokba kerül). 2017. nyara óra egyik lányuk is alkalmazottá vált, munkaszerződéssel, 6 órában. Másik lányuk is "dolgozik, besegít" , kedvességből :) Sehol nincs munkaviszonya.Ez állandóan vita tárgyát képezi közöttünk. Most itt az év vége és igen szép eredmény képződött. Kérdésem: hogyan és mit lehetne most decemberben kifizetni még akár beltagnak, akár állástalan leánynak, hogy optimalizáljuk az eredményt? Év elején többször felvetettem néhány hónapra a megbízási díjat, de akkor ezt elvetették. Az ifjabb hölgy családi adókedvezmény igénybevételére is jogosult, így szja-t sem kellene fizetnie. Utólag megoldható a megbízás vagy nem ajánlott?
Előre is köszönöm
Zsuzsa

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-31 09:41:46

Kedves Zsuzsa,
Szerencsés módon megbízási díj esetén a biztosítási jogviszonyt utólag (is) meg lehet állapítani és bejelenteni. Azaz ha ma fizetik ki a megbízási díjat, akkor a mai bejelentés (T1041) teljesen szabályos lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

susie 2019-12-31 14:04:35

Kedves Attila!
Köszönöm! Ez már nem hiszem, hogy összejön, de valamit kieszelünk!
Boldog új évet kívánok!
Zsuzsa

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra